Selecteer een pagina

Eindelijk is het dan zo ver: we gaan officieel “live” met mijn website!

De voorbereidingen hebben heel wat tijd gevraagd omdat webdesign eigenlijk iets is waar ik geen snars verstand van heb. Maar, … daarvoor heb ik gelukkig de steun van Isabelle D’heedene van IDhee Ontwerpstudio.

De bedoeling van deze website bestaat er in hoofdzaak in om mijn portfolio aan een zo breed mogelijk publiek voor te stellen. Toen ik in oktober 2017 begon met de bacheloropleiding fotografie bij NARAFI, werd ik overspoeld door een groot aantal opdrachten waarin je als student rond opgelegde thema’s moet werken. 

Voor vakken als Beeldende Vorming krijg je dan bij voorbeeld opdrachten zoals “Studie van een witte ballon”. Die opdrachten zijn stuk voor stuk echte uitdagingen. De witte ballon heb ik bij voorbeeld 175 keer gefotografeerd. Het voordeel van dit soort opdrachten is dat je er heel veel uit leert, maar het nadeel is dat die foto’s op zijn minst wat saai overkomen bij een breed publiek. Ik bedoel maar, als mensen mij twee jaar geleden vroegen naar voorbeelden van foto’s die ik maakte, kon ik dan foto’s van een witte ballon of een wijnglas tonen.

Door een speling van het lot zag NARAFI zich genoodzaakt om het zogenaamde avondtraject voor werkstudenten stop te zetten bij gebrek aan studenten. Ikzelf kon om professionele redenen niet aansluiten bij de lessen overdag. Op zich vond ik het jammer dat ik de opleiding niet kon voltooien, maar toch blik ik positief terug op de voorbije jaren. Ik heb daar enorm veel geleerd. En dat gaat dan niet louter om kennis van fotografische technieken, maar ook om een bredere visie op kunst in het algemeen en vooral … een attitude. Dit laatste is misschien wel het belangrijkste wat ik er geleerd heb. Een soort ingesteldheid waarbij je jezelf steeds kritisch in vraag blijft stellen en nooit tevreden bent met je resultaten. Een visie op fotografie waarin je streeft naar zo goed mogelijk werk afleveren, met in het achterhoofd dat je altijd moet proberen om het nog beter te doen.
Hoe dan ook, de afgelopen maanden heb ik de nodige tijd gevonden om van start te gaan met het opbouwen van een eigen potfolio. Geen opgelegde thema’s meer, maar mijn eigen ding doen. En ondertussen konden we stap per stap ook deze website opbouwen om een soort showcase te vormen voor mijn werk.

We? Dat zijn Isabelle D’heedene en ikzelf. Isabelle heeft mij de afgelopen maanden ondersteund door alle technische zaken rond webdesign voor haar rekening te nemen. Domeinnaam registreren, host kiezen, mailboxen aanmaken, de structuur van de website opbouwen, voorbeeldpagina’s maken, plug-in’s toevoegen aan de visual builder waarin deze site opgebouwd wordt en de SEO-content optimaliseren. Allemaal zaken waar ik zelf totaal geen kaas van gegeten heb en waar ik zeker een jaar over zou gedaan hebben, mocht ik het zelf willen leren. En dan nog … Hebben we geen spreekwoord dat zegt: “schoenmaker, blijf bij je leest”? Wel dan, mijn leest is een fototoestel.

En kijk, waar staan we nu? Als je mijn naam intikt in Google, komt deze website als eerste zoekresultaat naar voor, samen met mijn slogan “my focus on your image”. Zoiets had ik nooit zelf kunnen realiseren, dus bij deze een dikke pluim voor Isabelle!