Selecteer een pagina

Over mijzelf

Foto: Sabine Scheyvaerts

1971
Eddy Merckx won voor de derde keer de Ronde van Frankrijk. De NASA liet voor het eerst een auto rondrijden op de maan. Bridge over Troubled Water van Simon & Garfunkel was de best verkochte plaat dat jaar en Sean Connery schitterde als James Bond in de kaskraker Diamonds are for ever.

1971 was ook het jaar waarin ik geboren werd.

Op mijn vijftiende begon ik voor het eerst foto’s te maken. Van mijn ouders kreeg ik mijn eerste camera: een Praktica MTL 5B. Dat toestel kostte toen 6.000 Belgische Frank, wat in volle oliecrisis heel veel geld was. Met mijn eigen zakgeld kocht ik een tweedehands flits.

Ondertussen is mijn rechterarm vergroeid met een stoere Nikon D800. Mijn werkpaardje. En voor wat dat flitslicht betreft moet ik ondertussen de achterbank van mijn auto neer leggen om al mijn spullen mee te krijgen.

 

Voor mij is fotografie dus al sinds mijn jeugd een passie. De Schots-Amerikaanse fotograaf Albert Watson sprak in een interview ooit over de grijze lijn tussen passie en obsessie. Ik denk dat ik daar redelijk dichtbij zit.

Ik maak foto’s, bezoek exposities en verzamel fotoboeken. De afgelopen jaren groeide ook mijn interesse voor kunstgeschiedenis, met vooral aandacht voor de historiek van de artistieke fotografie.

Deze website vormt voor mij een soort visueel dagboek waarin ik stap per stap mijn eigen fotografisch portfolio wil opbouwen en delen met al wie er belangstelling voor heeft.

I ENJOY PHOTOGRAPHING

AMAZING PEOPLE

I FEEL GREAT WHEN I CAN CAPTURE

SPECIAL MOMENTS

I LOVE VISITING

BEAUTIFUL PLACES